Buitenhof-tuinmeubelen.nl 8.6 6265

Bescherming en onderhoud aluminium tuinmeubelen

Aluminium tuinmeubelen zijn erg geschikt voor het buitenleven. Aluminium is duurzaam, onderhoudsvriendelijk en licht van gewicht. Daarnaast hebben aluminium tuinmeubelen een moderne uitstraling. Op deze adviespagina vertellen we u alles over het beschermen en schoonmaken van aluminium tuinmeubelen. U kunt ook direct de complete collectie aluminium tuinmeubelen bekijken.

Ga direct naar:
- Eigenschappen aluminium tuinmeubelen 
- Onderhoud aluminium tuinmeubelen
- Aluminium tuinmeubelen schoonmaken
- Aluminium tuinmeubelen beschermen
- Persoonlijk advies 

Eigenschappen aluminium tuinmeubelen

Licht van gewicht en roestvrij: bekende eigenschappen van aluminium. Het is dan ook niet voor niets dat dit materiaal vaak gebruikt wordt voor tuinmeubelen. Naast praktische eigenschappen, heeft aluminium ook een moderne uitstraling. Het materiaal is goed te combineren met andere materialen zoals wicker, teakhout en textileen. Zo creëert u eenvoudig een eigen stijl in uw tuin.

 

Vinkje Strak en modern
Vinkje Lichtgewicht
Vinkje Sterk
Vinkje Duurzaam
Vinkje Roestvrij
Vinkje Onderhoudsvriendelijk

Aluminium tuinmeubelen onderhouden | BuitenHof Tuinmeubelen

Onderhoud aluminium tuinmeubelen

We begrijpen dat u zo min mogelijk onderhoud aan uw tuinmeubelen wilt hebben. Gelukkig is aluminium een erg onderhoudsvriendelijk materiaal. Zo kunt u er optimaal van genieten! Toch raden wij aan om uw set enkele keren per jaar schoon te maken. Dit kan gemakkelijk met wat zeep en warm water. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze het materiaal kunnen aantasten.

Aluminium tuinmeubelen schoonmaken

Om uw aluminium tuinmeubelen goed schoon te maken, volgt u onderstaand stappenplan.

 

Benodigdheden aluminium tuinmeubelen schoonmaken:

      • Zachte stofvrije doek
      • Warm water
      • Afwasmiddel

1

  

Verwijder los vuil zoals bladeren, modder, groene aanslag en stof met een zachte doek. Gebruik geen harde borstel of hogedrukreiniger, omdat dit krassen en beschadigingen aan de coating kunnen veroorzaken.

2

  

Maak een sopje van afwasmiddel en warm water. Maak de zachte doek hiermee nat en ga met de doek over het aluminium tot dit schoon is. Spoel het aluminium daarna met water af en laat het oppervlak drogen.

Aluminium tuinmeubelen | BuitenHof Tuinmeubelen

  

Aluminium tuinmeubelen beschermen

Na een heerlijke zomer komt de tijd dat de temperatuur daalt en uw tuinmeubelen minder worden gebruikt. Als dit moment aanbreekt, raden wij aan om een goede beschermhoes te gebruiken. Zo voorkomt u lakschade door vallende takken en bladeren.

  

Welke beschermhoes heb ik nodig?

Om uw tuinset goed te beschermen is een passende beschermhoes belangrijk. Het materiaal moet waterdicht zijn en bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Al onze beschermhoezen zijn gemaakt van waterdicht polyester en hebben een aanrijgkoord zodat de hoes goed om de set heen past. Wilt u meer weten over welke beschermhoes geschikt is voor uw tuinset? Lees dan alles over de verschillende beschermhoezen of doe de hoezenwijzer test. Ook kunt u het complete assortiment beschermhoezen bekijken.

  

Bescherming op maat

Omdat u bij ons een tuinset naar eigen smaak kunt samenstellen, kan uw set afwijken van onze standaard maten voor beschermhoezen. Daarom bieden wij ook de mogelijkheid aan om een tuinmeubelhoes op maat te laten maken. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een beschermhoes op maat

Beschermhoes tuinmeubelen | BuitenHof Tuinmeubelen

Persoonlijk advies? Kom naar één van onze winkels!

Heeft u vragen over het onderhoud van aluminium tuinmeubelen? Neem dan telefonisch contact op of chat met een specialist van onze klantenservice.
- Vanuit Nederland: 0165 52 67 50
- Vanuit België: 03 80 84 504
service@buitenhoftuinmeubelen.nl  

Heeft u vragen over de aankoop van aluminium tuinmeubelen? Neem dan telefonisch contact op of chat met een specialist van ons verkoopteam.
- Vanuit Nederland: 0165 52 67
- Vanuit België: 03 80 80 552
verkoop@buitenhoftuinmeubelen.nl