Buitenhof-tuinmeubelen.nl 8.6 6265

Bescherming en onderhoud wicker tuinmeubelen

Een wicker tuinset buiten laten staan? Dat is geen enkel probleem! Op een zonnig terras, onder een boom, bij een zwembad of onder een afdak: wicker is speciaal ontwikkeld voor het buitenleven. Zo kunt u onbezorgd van de zon genieten. Lees op deze pagina alles over het onderhoud van wicker tuinmeubelen. Ook kunt u direct de collectie wicker meubelen bekijken.

Ga direct naar:
- Wat is wicker? 
- Waarom wicker onderhouden?
- Wicker tuinmeubelen schoonmaken
- Wicker tuinmeubelen beschermen
- Persoonlijk advies 

Wat is wicker?

Wicker tuinmeubelen zijn al jaren populair, en dat is niet voor niets. Wicker heeft een tijdloze uitstraling en past zowel in een klassieke als in een moderne tuin. Wicker is gemaakt van een kunststof vezel met een UV-coating om verkleuring tegen te gaan. U kunt wicker tuinmeubelen het hele jaar buiten laten staan. Zo ziet uw tuin er altijd gezellig uit en bovendien kunt u bij de eerste zonnestralen weer in uw set gaan zitten. Wist u dat al onze wicker tuinmeubelen met de hand worden gevlochten? Vlechters zijn vaak meerdere dagen bezig met één meubel. Hierdoor krijgen alle meubels een natuurlijke look en feel.

Wicker tuinmeubelen onderhouden |BuitenHof Tuinmeubelen

  

Vinkje Natuurlijke look en feel
Vinkje Onderhoudsvriendelijk
Vinkje Weerbestendig
Vinkje UV-bestendig
Vinkje Sterk materiaal dat niet kan vergaan

Waarom wicker onderhouden?

Ondanks het feit dat wicker onderhoudsvriendelijk is, verlengt u de levensduur van uw tuinmeubelen aanzienlijk met goed onderhoud. Als u uw wicker tuinmeubelen goed schoonmaakt en beschermt, blijven ze er mooi uit zien en gaan ze jarenlang mee! Let extra goed op als uw tuinset onder een boom staat en verwijder takken, bladeren en vogelpoep regelmatig om vlekken te voorkomen.

Wicker tuinmeubelen schoonmaken

Het schoonmaken van uw wicker meubels is niet moeilijk. Met een sopje van warm water met een mild schoonmaakmiddel kunt u het meeste vuil gemakkelijk verwijderen. We raden aan om dit minimaal twee keer per jaar te doen, bij voorkeur in het voor- en najaar. Zo kunt u het voorjaar weer goed beginnen met een schone set en bereidt u de meubels voor op de winter met een beschermhoes. Mocht er een vlek op het materiaal zitten, dan kunt u deze verwijderen door de Life Outdoor Living Textileen en Wicker Cleaner te gebruiken en onderstaand stappenplan te volgen.

 

Benodigdheden wicker tuinmeubelen schoonmaken:

      • Life Outdoor Living Wicker en Textileen cleaner
      • Water
      • Spons of zachte schuurspons

1

  

Verwijder eerst al het losse vuil, bladeren en zand met een zachte borstel.

2

  

Spray de Cleaner op de vlek en laat dit daarna 30 seconden intrekken.

  

3

  

Maak een spons of zachte schuurspons nat en ga met een ronddraaiende beweging over de vlek heen tot deze weg is.

4

  

Spoel het oppervlak daarna goed af met water en laat het oppervlak in de buitenlucht drogen.

Tip: Staat uw tuinset onder een boom? Check dan regelmatig of er geen vogelpoep op de kussens zit en verwijder dit zo snel mogelijk om intrekken te voorkomen.

Wicker tuinmeubelen | BuitenHof Tuinmeubelen

  

Wicker tuinmeubelen beschermen

De temperatuur stijgt en de eerste lentedagen staan voor de deur: tijd om weer buiten te gaan zitten. Dan is het natuurlijk fijn als uw tuinset er nog net zo goed uitziet als toen u hem kocht. Daarom raden wij aan om altijd een beschermhoes te gebruiken als u de set voor langere tijd niet gebruikt. Zo beschermt u het materiaal tegen vorst, neerslag, vallende bladeren en vogelpoep.

  

Welke beschermhoes heb ik nodig?

Om uw tuinmeubelen goed te beschermen is een passende beschermhoes belangrijk. Het materiaal moet waterdicht zijn en bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Alle beschermhoezen uit onze collectie zijn gemaakt van waterdicht polyester en hebben een aanrijgkoord zodat de hoes goed om de set heen past. Bekijk hier alle beschermhoezen.

  

Bescherming op maat

Omdat u bij ons een tuinset helemaal naar eigen smaak kunt samenstellen begrijpen wij dat uw set kan afwijken van onze standaard beschermhoezen. Daarom hebben wij ook de service om een tuinmeubelhoes op maat te maken. U kunt een vrijblijvende offerte aanvragen voor een goed passende hoes. Vraag hier een offerte aan voor een beschermhoes op maat

Beschermhoes tuinmeubelen | BuitenHof Tuinmeubelen

Persoonlijk advies? Kom naar één van onze winkels!

Heeft u vragen over het onderhoud van wicker tuinmeubelen? Neem dan telefonisch contact op of chat met een specialist van onze klantenservice.
- Vanuit Nederland: 0165 52 67 50
- Vanuit België: 03 80 84 504
service@buitenhoftuinmeubelen.nl  

Heeft u vragen over de aankoop van wicker tuinmeubelen? Neem dan telefonisch contact op of chat met een specialist van ons verkoopteam.
- Vanuit Nederland: 0165 52 67
- Vanuit België: 03 80 80 552
verkoop@buitenhoftuinmeubelen.nl