Buitenhof-tuinmeubelen.nl 8.6 6265

Advies over staande parasols

Staande parasols| BuitenHof Tuinmeubelen

Een staande parasol of stokparasol is een stevige parasol die weinig ruimte inneemt. Perfect als balkonparasol of parasol voor bij uw tuintafel! Maar welke parasol past nou eigenlijk het best bij uw situatie? Een parasol kopen vergt de juiste voorbereiding. Waar komt de parasol te staan? Op welke ondergrond zet u de parasol? En hoe groot moet de parasol zijn? Bij BuitenHof hebben wij twee soorten parasols; de zweefparasol en de centrale mast parasol oftewel de staande parasol. Wij vertellen u graag meer over de eigenschappen van staande parasols en helpen u met kiezen. Bekijk ook eens onze andere mogelijkheid: de zweefparasol

Ga naar:
- Wat is een staande parasol?
- Hoe werkt een staande parasol?
- Voordelen staande parasol
- Soorten staande parasols
- Welke parasolvoet kiezen?
- Staande parasol kopen bij BuitenHof

Wat is een staande parasol?

Een staande parasol is een parasol met een mast in het midden van het doek, met daaronder een parasolvoet. Een staande parasol wordt ook wel een stokparasol of centrale mast parasol genoemd. Naast de stokparasol, is ook de zweefparasol een populaire optie. Omdat een staande parasol lichter van gewicht is dan een zweefparasol, is de stokparasol makkelijk te verplaatsen naar elke gewenste plek. Bovendien is deze eenvoudig op te bergen als u hem even niet gebruikt.

Staande parasol kopen | BuitenHof Tuinmeubelen

Hoe werkt een staande parasol?

Als u de parasol op de goede plek heeft gezet, kunt u deze makkelijk open klappen met een opdraaimechanisme of push-up systeem. Met het kantelsysteem kunt u de parasol draaien zodat er ook bij een laaghangende zon voldoende schaduw is.

 

Vinkje Opdraaimechanisme
Een parasol met opdraaimechanisme draait u open met een hendel. Door deze rond te draaien wordt de parasol uitgeklapt.

Vinkje Push-up systeem
Een push-up systeem klapt u uit zoals een paraplu door het doek omhoog te duwen met het handvat.

Vinkje Kantelbare parasols
Een staande parasol houdt de zon tegen als deze recht boven in de lucht staat, maar als de zon draait of zakt heeft u minder schaduw. Daarom is een kantelbare parasol ideaal. Deze kunt u gemakkelijk met de zon mee kantelen. Zo heeft u ook schaduw als de zon lager aan de hemel staat.

Voordelen staande parasol

Stokparasols hebben een aantal belangrijke voordelen. Staande parasols van BuitenHof Tuinmeubelen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Daarnaast zijn ze eenvoudig te combineren met de tuinmeubelen uit onze collectie, omdat we gebruikmaken van dezelfde materialen en kleuren. Een staande parasol is stevig, neemt weinig ruimte in en is makkelijk op te bergen en te verplaatsen.

  

Vinkje Neemt weinig ruimte in
Vinkje Stevige parasol
Vinkje Ideaal voor een balkon of terras

VinkjeLichter dan een zweefparasol
VinkjeMakkelijk op te bergen
VinkjeEenvoudig te verplaatsen

  

Soorten staande parasols

We hebben verschillende soorten stokparasols in onze collectie. Bent u op zoek naar een vierkante stokparasol of juist een ronde stokparasol? Bij BuitenHof vindt u het allemaal. Het is verstandig om goed te kijken naar de vorm van uw terras, zo weet u welke parasol het best bij uw situatie past!

  

  

Riva parasol

De Riva parasol is een ronde parasol van 3 meter. Deze chique ronde variant is een mooie toevoeging aan uw tuin.

  

Costa parasol

De Costa parasol is 3x3 meter. Dankzij de houten latten creëert u een warme en gezellige uitstraling.

  

  

  

Florence parasol

De Florance parasol is verkrijgbaar in het vierkant en in het rond, zo is er altijd een variant die bij u past.

  

Ibiza parasol

Ook de Ibiza parasol is een ronde parasol van 270cm, voor een gezellig terras!

Welke parasolvoet kiezen?

Voor een staande parasol heeft u een voet nodig van 35 of 40 kilo. Deze parasolvoeten zijn stevig en geven stabiliteit aan uw stokparasol. Bekijk hieronder de verschillende opties. Of lees onze uitgebreide adviespagina over parasolvoeten voor meer advies over parasolvoeten.

Malaga parasolvoet grijs

De verrijdbare Malaga parasolvoet kunt u eenvoudig verplaatsen, zodat u altijd schaduw heeft waar u wenst.

> Bekijk Malaga parasolvoet

Malaga parasolvoet zwart

Ook deze Malaga voet is verrijdbaar. Deze variant is uitgevoerd in het zwart voor een moderne en strakke uitstraling in uw tuin.

> Bekijk Malaga parasolvoet

Kreta parasolvoet

De Kreta parasolvoet is niet verrijdbaar. Wel heeft deze voet handvaten die in de voet zijn gemonteerd. De voet is gemaakt van beton.

> Bekijk Kreta parasolvoet

Staande parasol kopen bij BuitenHof? Kom naar één van onze winkels!

Staande parasol kopen? U bent van harte welkom in één van onze BuitenHof tuinmeubelwinkels. Onze enthousiaste verkoopspecialisten staan klaar om u te helpen bij uw keuze. Bekijk hieronder direct het winkeloverzicht.

 

Advies parasol | BuitenHof Tuinmeubelen

Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met onze verkoopafdeling voor advies op maat. U kunt ons bellen, mailen, Whatsappen of met ons chatten. Bekijk hieronder de contactmogelijkheden en neem direct contact met ons op!

 

   0165 52 67 71

 

   verkoop@buitenhoftuinmeubelen.nl

 

   06 82 33 16 21

 

   Chat nu met medewerker